به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، احمد احمدی منش پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: این میزان ارتقای سرانه مطالعه به غیر از فعالیتهای فرهنگسازی و اطلاع رسانی، در سایه ایجاد امکانات سخت افزاری در اقصی نقاط استان محقق شده است.
وی با اشاره به گسترش فضای کتابخانه ای استان در سالهای اخیر گفت: تعداد کتابخانه های عمومی استان در حال حاضر 125 باب است که 97 باب آن را کتابخانه نهادی و 28 باب دیگر را کتابخانه های مشارکتی تشکیل می دهند.
احمدی منش با بیان اینکه میزان مطالعه و گرایش به کتاب از مهمترین شاخص های رشد و توسعه جوامع به شمار می رود افزود: متولیان فرهنگی جامعه باید راهکارهایی را برای هدفمند کردن مطالعه و سوق دادن آن به سمت صحیح ارائه دهند.
وی همچنین نشر کتاب را از دیگر عوامل موثر در ارتقای سطح مطالعه و توسعه یافتگی جامعه عنوان کرد و افزود: آمار نشر کتاب از 495 کتاب در سال گذشته به 590 عنوان کتاب امسال تاکنون افزایش یافته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان درخصوص روند رشد صنعت چاپ در کشور گفت: نشر کتاب در ایران همراه با تاسیس اولین چاپخانه آغاز شده و اولین چاپخانه نیز در تبریز شروع به کار کرده است.
وی افزود: چاپ و نشر کتاب ابتدا در اختیار چاپخانه داران بوده اما از دهه بیست به بعد افرادی به صورت تخصصی به نشر کتاب پرداخته اند و بعد از انقلاب نیز نظام مندی بیشتری در این حوزه حاکم شده است.
احمدی منش افزود: این امر در دولت نهم بیشتر از پیش متبلور شده است و هم اکنون 245 چاپخانه در سطح استان مشغول به فعالیت هستند که از آن میان حدود 25 چاپخانه در زمینه چاپ کتاب فعالیت می کنند.
نظر شما